Групова психотерапия

11_newТ-ГРУПА ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТРЕС И ЖИТЕЙСКИ ЗАТРУДНЕНИЯ

Ако Вие или Ваш близък напоследък сте подложени на силен стрес или преживявате житейски затруднения от различен характер, не е нужно да се борите с това сами! Нашите Т-групи са отворени за Вас!

В рамките на защитено пространство, можете да изследвате своите житейски трудности, да откриете разбиране от хора, преживели подобни тревоги и да получите професионална помощ.

Т-групите са:
– конфиденциални;
– с водещи на груповия процес – психолози и консултанти по когнитивно – поведенческа психотерапия;
– с ограничен брой участници /5-9 души/;
– във време, удобно за работещи хора.

Част от нещата, които Т-групата ще Ви даде:
-Умения за управление на стреса /техники и начини за справяне/;
-Умения за решаване на проблеми;
-Самочувствие и самоувереност;
-Разширяване на кръгозора;
-Вътрешна хармония;
-По-балансиран и удовлетворяващ живот;
-Изясняване на собствените цели и смисли в живота;
-Разбиране и управление на емоциите;
-Умения за общуване и разбиране на другите;
-Гъвкавост и адаптивност към промените;
-Подобряване на качеството на живот и още много други.

Продължителност: 8 срещи, веднъж седмично по 1 ч. и 30 мин.
Възможно е и участие в рамките на индивидуална програма за справяне със стрес и житейски затруднения.

Можете да избирате дали да се възползвате от индивидуална програма или да участвате в Т-група. Все още има места и се записват участници.
При записване на участник в Т-група или Коучинг програма, преди стартирането им, се провежда първоначална индивидуална среща, която е напълно безплатна. Тази първа индивидуална среща включва: представяне на концепцията на съответната Т-група или Коучинг програма, първично интервю и попълване на въпросници.

За записване и проверка дали скоро има стартираща Т-група: 0893/ 50 98 96; 042/ 60 59 00; email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Преимущества на груповата психотерапия

Както индивидуалната, така и груповата психотерапия помагат на хората да разберат по какъв начин  изграждат своя живот, как сами участват във формирането на своите проблеми и болезнени преживявания. При това в процеса на индивидуалната психотерапия клиентът взаимодейства само с психотерапевта, а при груповата и с членовете на групата. И именно в това е сързано преимуществото на груповата терапия.

Ето основното:

Психотерапевтичната група влияе върху саморазрушителното поведение. В процеса на работа групата извлича форми на поведение, което може да остане незабелязано в индивидуалната психотерапия.Важно е да се покаже тези видове саморазрушително поведение, което е присъщо на пациентите в ежедневието.

Участието в психотерапевтичната група помага да се разбере , как другите хора ме възприемат. В груповата психотерапия участникът има възможност да види непосредствено, как обкръжаващите го реагират на неговото поведение.
Групата позволява на участниците да се запознаят с различни гледни точки върху тяхното поведение.Работата в група дава възможност да разберат, че няма само един-единствен отговор на поведението, а съществува  голямо разнообразие от реакции – включително спонтанна реакция на хората, които не винаги разбират и ви  приемат  с добротата и прошката на един любящ родител или терапевт. Полезни са дори гневни атаки, включително и най-силните, ако те са типични за реални членове на живота на групата.

Груповата психотерапия дава възможност за преживяване на ситуациите „тук и сега“. Участниците получават шанс да открият как изглеждат, как се държат, и да разберат, какво чувстват всъщност когато взаимодействат с хората. Участниците могат да се възползват от групата, за да демонстрират взаимоотношенията си с външния свят, което често е трудно при индивидуалната психотерапия.
В процеса на групова психотерапия се създават „житейски ситуации“, в които всеки участник пробва да построи по различен начин своето поведение, а ефективната психотерапевтична група му помага да намери верния път за реализация на своята индивидуалност.